מעריב: עליה בצריכת סמים קלים בקרב בני נוער בעוטף עזה

ביקרו בדף: 860

כתבה באתר מעריב חושפת:

"עובדי רווחה במועצות באזור העוטף מדווחים על יותר מקרים של בני נוער המשתמשים דרך קבע בסמים קלים ובאלכוהול כדי "להתפרק" מהלחץ הנפשי המלווה את החיים חסרי הוודאות באזור, וחלק מהמקרים הגיעו עד לכדי התמכרויות של ממש".

המילים גראס, ג'וינט, מריחואנה, חשיש (אם זמין), קנאביס, שאכטה (קלה), להוריד ראש, לתפוס ראש, סוטול, להתמסטל (קצת), "לדפוק ת'ראש", כבר לא מרעידות את אמות הסיפין שלנו. אין ברצף הביטויים הזה נקיטת עמדה באשר לעידוד כל אדם באשר הוא לצריכה או שימוש בסם קל (ובוודאי שלא סם כבד רחמנא ליצלן), אפילו נאמר שמי שיכול לנהל חיים שמחים מלאים ומאושרים ללא עתירי האנדורפינים הללו, מוטב לו כך. ידוע כי לעוטף עזה קהל המשתמשים שלו מימי דנא, ולעניות הדעת, לא פחות ולא יותר מכל מקום אחר במדינת ישראל. היו גם תקופות ומקרים בהם נערכו פשיטות משטרה בעוטף ונתגלו מוקדי גידול במרחבים החקלאיים של בני המקום, בחצרות המשקים, בחממות, בשטחים החקלאיים הפתוחים אך אלה רוסנו זה מכבר, ויש להניח כי תקופת הגידול "החופשי העליז" חלפה לה.
האם המתואר בכתבה של מעריב אכן מצליח לקשור את הגידול בשימוש בסמים קלים כאות למצוקת בני הנוער בגבול רצועת עזה? או שבני נוער ברצועת עזה פשוט "רוצים לחיות" כמו אחיהם ברחבי המדינה בחופש ובשמחה..

האם העובדה כי נחשפו נתוני שימוש מתגברים של צעירים בעוטף עזה על ידי רשויות רווחה בעוטף, אכן מאששת את העובדה כי חלק מצעירי עוטף עזה מצביע על סממני "קריסה" אל מול העומס והלחץ הנפשי של חיים בצל פצמ"רים ורקטות? או אולי צעירי עוטף עזה בסך הכל מאפיינים נוער נורמטיבי במדינת ישראל..

בעוטף עזה אוכלוסיה חזקה בעלת חוסן ראוי להערכה. בעוטף עזה על אף אירועים בטחוניים, מתקיים לו כנגד כל סיכוי והיגיון לכאורה, זרם מתגבר מתחזק והולך של אוכלוסיה חדשה וקליטה.

אולי הסיבות לנתוני העליה בשימוש בסמים קלים בעוטף אחרות?…
אולי ניתן להסיק כי בעוטף עזה חיים וקיימים צעירים (ולא רק צעירים) תאבי חיים, שחיים כמו מקבילות שלהם ברחבי המדינה..
אולי דווקא איכות חיים וימות השקט והפסטורליה בעוטף הן אלה שמייצרות אווירת מעודדת "נירוונה"..

מה אתם חושבים תושבי העוטף?:

האם "השטח" יכול לאשר עליה בקרב אוכלוסיית המשתמשים בעוטף?
האם יש קשר בין המצב הבטחוני לבין העובדה כי חלה עליה בשימוש בסמים קלים בעוטף?
גבול רצועת עזה והגבול עם מצרים, הינם גבולות הידועים ברמת הסגירות הגבוהה שלהם – האם קיימת אפשרות כי עלתה הנגישות לסמים קלים בעוטף?
אם כן – מה לפי דעתכם הסיבה לנגישות? האם בעוטף עזה יש מקורות נגישות ייחודיים בדומה לגבול הצפון למשל?
אם לא – אז כיצד עלתה רמת השימוש, מאין משיגים צעירים ונוער בעוטף סמים קלים או אחרים במחוז מרוחק יחסית זה?

לתגובות בתחתית הכתבה
או באמצעות תגובה בדף הפייסבוק – עוטף עזה

הכתבה במעריב
https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-718252#/

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות

Open chat
1
שלום, במה נוכל לעזור?
(לא פעיל בשבת וחג)